Πείτε μας για το δικό σας project!

Περιγράψτε μας το project σας και δείτε τι ιδέες και προτάσεις μπορούμε να ετοιμάσουμε για εσάς.

Ζητήστε συμβουλή

Ο Αναστάσιος Σπανίδης στο Second Youth Summit του Economist

δημοσιεύθηκε στις 01/04/2019

Ποιες θα είναι οι νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το επιχειρηματικό μοντέλο του μέλλοντος; Ο CEO της Generation Y, Αναστάσιος Σπανίδης, παρείχε μια λεπτομερή και τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, στο πλαίσιο του Second Youth Summit του The Economist Events for Greece, Cyprus, Malta and southeast Europe, το οποίο έλαβε χώρα την 28η Μαρτίου 2019 στο Grand Hyatt Athens.

Υπό τον τίτλο “Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, The youth takes over”, το εν λόγω συνέδριο παρείχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον κύριο Σπανίδη να μοιραστεί τις γνώσεις του και την ποικιλία δεξιοτήτων που έχει αποκτήσει μετά από 19 συναπτά έτη προσωπικής εμπειρίας και βαθύτατης κατάρτισης στον ψηφιακό κόσμο. Ο CEO της Generation Y εξέφρασε τις σκέψεις του ανάμεσα σε μια πλειάδα από επιφανείς ομιλητές, εστιάζοντας στις καινούριες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που αναδύονται από μια ρευστή και διαρκώς εξελισσόμενη επιχειρηματική πραγματικότητα.

Η ομιλία του συνιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Generation Y Group of Companies από το βήμα του συνεδρίου του Economist, επικεντρώθηκε στην αλληλουχία των αλλαγών που αποτελούν απόρροια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Σπανίδης έδωσε παραδείγματα από το πώς συνεργάζονται υπολογιστές, big data, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, στο πλαίσιο μιας ομαλής μετάβασης προς τη νέα τάξη πραγμάτων του επιχειρηματικού μοντέλου.

Έπειτα, αναφέρθηκε στη σημασία του να αντιλαμβάνεται κανείς εγκαίρως τις αλλαγές που έρχονται, ώστε να είναι σε θέση να προβλέπει πού ακριβώς θα πρέπει να επενδύσει για να τις εκμεταλλευτεί. Χαρακτηριστικά, είπε ότι, για να έχουμε την κατάλληλη προσαρμογή στις αλλαγές, πρέπει να «διαβάζουμε» το περιβάλλον. Τόνισε δε, πως η ενσυναίσθηση, το να δουλεύουμε δηλαδή τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους, αποκτούν σήμερα ακόμη μεγαλύτερη αξία, λόγω των τεχνολογικών αλλαγών.

Τέλος, σχολίασε ότι το να αποτυγχάνεις σημαίνει απλώς ότι μαθαίνεις πώς να γίνεις καλύτερος, καθώς και ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αξιοκρατίας, αλλά ο φθόνος των μετρίων προς τους επιτυχημένους.

Επιστροφή στη λίστα νέων

  • Cert_eett
  • Cert_ruby
  • Cert_rails
  • Partnerbadge-horizontal
  • Greca
  • Iab_hellas

Εγγραφείτε στη λίστα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!